Budějckej Xtreme 2021

23.10.2021 16:28

Ve dnech 9.- 10. 10. 2021 se konal na českobudějovickém stadionu Jihočeské univerzity poslední turnaj letošní české flyballové sezóny a zároveň závěrečný turnaj celoroční soutěže Fitmin Cup 2021 Budějckej xtreme 2021. Pořadatel turnaje X-treme flyball připravil pro tuto akci, letos poprvé v ČR s exkluzivní zahraniční účastí, dva parkúry a odpovídající zázemí pro závodníky i diváky. Turnaje se zúčastnilo 40 družstev z České republiky, Maďarska, Polska a Belgie. Závodilo 222 psů. Družstva byla rozdělena do 7 divizí. To pro pořadatele mimo jiné znamená zajistit potřebný počet rozhodčích (jednoho hlavního a alespoň tři startovní rozhodčí pro každou divizi) a samozřejmě ceny včetně pohárů a medailí pro první tři místa v každé divizi a drobné dárky pro všechny zúčastněné čtyř- i dvounohé závodníky. Tak rozsáhlá akce se tedy nemůže obejít bez sponzorů. Díky zařazení turnaje do celoroční pohárové soutěže byl hlavním sponzorem výrobce krmiva Fitmin, společnost Dibaq a.s. Připravil ceny pro vítězná družstva všech sedmi divizí. Dalšími sponzory byli AKINU s.r.o., Zero DC, MushGo, Alavis, Aptus, Geloren, Icapet Collagen, Vitakraft, Nakladatelství Plot, Nevychrtnem, Hurtta-colection.cz, Iframix. Důležité vybavení pro prostor závodu, mj. stany nad stanoviště rozhodčích a výsledkové tabule, stejně jako v předchozích ročnících zapůjčil Budějovický Budvar n.p..
Minulé ročníky turnaje doprovázelo většinou pěkné počasí, v posledních dvou letech byla tato tradice poněkud narušena. Letos nám však už zase počasí přálo – velmi chladná a mlhavá rána vystřídalo v průběhu obou dní příjemné podzimní sluníčko. Chladnější počasí pejskům vyhovuje, takže jsme mohli vidět velice pěkné výkony družstev ve všech divizích a padl i český rekord. Diváky i závodníky z ostatních družstev velice přitahovaly samozřejmě souboje v první divizi, kde se utkala – letos v rámci evropských turnajů poprvé a naposledy – evropská flyballová špička - nejrychlejší družstva kontinentální Evropy. Viděli jsme i současného držitele evropského rekordu a světového rekordu na travnatém parkúru, belgické družstvo Roadrunners Beep Beep. Jediný český zástupce v této divizi, družstvo Flyvaryors New Wave z Karlovarska, držitel českého rekordu, vybojoval krásné třetí místo za očekávanými vítězi – belgickými rekordmany a polským družstvem Fractal International Affaire.
Gratulujeme všem vítězům i těm, kteří na turnaji pokořili týmový, či osobní rekord
a těšíme se na 10.ročník v roce 2022.

více foto:

 Jitka Srbená  
Václav Vadinský - sobota, neděle
Aga Tandecka Photos (PL), FB
fotografiapodpsem.pl (PL), FB
K
ačka Lukešová, FB

video (FB stream Flyvaryors):

1.divize finále Roadrunners Beep Beep (BE) x Fractal Intenationla Affair (PL)
1.divize opakované finále  Fractal Intenationla Affair (PL) x Roadrunners Beep Beep (BE)

video (YT, Fractal International Affaire):

1.divize opakované finále Fractal Intenationla Affair (PL) x Roadrunners Beep Beep (BE)

kompletní výsledky

 
Děkujeme všem sponzorům!



Zpět

Budějckej Xtreme 2021

1 | 2 >>
/album/budejckej-xtreme-2021/dsc8935-jpg/
/album/budejckej-xtreme-2021/dsc8937-jpg/
/album/budejckej-xtreme-2021/dsc9147-jpg/
/album/budejckej-xtreme-2021/dsc9028-jpg/
/album/budejckej-xtreme-2021/dsc8876-jpg/
/album/budejckej-xtreme-2021/dsc8916-jpg/
/album/budejckej-xtreme-2021/dsc8926-jpg/
/album/budejckej-xtreme-2021/dsc9063-jpg/
/album/budejckej-xtreme-2021/dsc9216-jpg/
/album/budejckej-xtreme-2021/dsc9230-jpg/
1 | 2 >>

Vyhledávání

Flyballové týmy pod záštitou Kynologického klubu při JČU © 2012 Všechna práva vyhrazena. Nekopírujte obsah bez souhlasu administrátora Xtreme.